5 saker chefer gör som får de bästa medarbetarna att säga upp sig

Upplever du att det är de bästa och mest kompetenta kollegorna som försvinner från företaget? När kompetent arbetskraft väljer att lämna medför det en stor kostnad och oro – och ofta beror det på dåligt ledarskap. I en artikel listar Huffington post en rad saker som chefer gör som får de bästa medarbetarna att sluta. 

1. De pushar sina anställda till att överarbeta
Att överbelasta sina anställda kommer att leda till utbrändhet eller att folk helt enkelt inte vill jobba kvar. Att jobba hårt utan att få någon återhämtning är inte hållbart. 

2. De belönar inte sina anställda när de gjort bra ifrån sig
Du ska aldrig ta bra prestationer för givet. Chefer måste kommunicera med sina anställda och känna till hur de ska belönas på bästa sätt. Underskatta aldrig ett ”bra jobbat”. 

3. De bryr sig inte om sina anställa
Många av de som lämnar sina jobb gör det på grund av sin chef. De företag som har förstått vidden i att måna om sina anställda får sina chefer att balansera sitt ledarskap på ett proffsigt och mänskligt sätt. När en chef verkligen bryr sig om sina anställda så lyser det igenom arbetet. Den typen av chef berömmer sina anställda vid framgång, har empati i svåra tider och vågar utmana människor även när det gör ont. Chefer som inte anammar detta och som inte bryr sig om sin personal kommer att ha en hög personalomsättning

4. De låter inte de anställda utveckla sin kompetens
Visst är det upp till dig själv som anställd att du utvecklas, men din chef ska också hjälpa dig på vägen. Det är upp till chefen att se till varje individs kompetens för att hitta områden där den anställde kan bli bättre. Det ger ett förtroendeingivande intryck att chefen ser sin personal och satsar på dem.

5. De anställer och uppmärksammar fel personer
Människor som satsar högt vill också arbeta med likasinnade personer. När chefer kompisrekryterar eller befordrar fel person är det inte alls motiverande för de anställda som sedan ska jobba med dem utan är snarare en stor förolämpning. 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: